Geschiedenis Soeterboek Schoenen

4 generaties Soeterboek:

In 1925 kwam Opa Jan Soeterboek vanuit Kaatsheuvel, waar hij werkzaam was als vertegenwoordiger in de schoenen, naar Barneveld.. Hij wilde voor zichzelf beginnen en opende op dezelfde plek waar wij nu nog zitten een schoenenzaak. Hij noemde deze zaak "De Kaplaars". Samen met zijn vrouw Anna, vestigde hij een bekende naam in Barneveld. Ook mijn vader Ad en zijn broer Kees hielpen in de zaak.

In het jaar 1955 nam mijn vader Ad Soeterboek de zaak over. Al snel werd de naam "De Kaplaars" veranderd in Soeterboek Modeschoenen. Mijn vader en mijn moeder stonden lang samen in de winkel. Ome Kees verzorgde de schoenmakerij en later een filiaal in De Meern bij Utrecht.

Tot 1985 hebben zij samen de zaak geleid met een enorme passie en enthousiasme. Alles stond altijd in het teken van de zaak. Toen kwam ik in de zaak, had veel ervaring opgedaan als freelance etaleur in de schoenenbranche. In 1991 heb ik de zaak van mijn ouders overgenomen.
Vele veranderingen zijn in al die jaren doorgevoerd. Complete interieuraanpassingen, opstarten van onze webshop in 2010, de ontwikkeling van een herenschoenenafdeling bij Romeyn Tailors in Barneveld en de dames schoenenafdeling bij Kuijt Mode in Kootwijkerbroek & Barneveld. Sinds juni 2015 is ook mijn dochter Anna-Marie in de winkel werkzaam, alweer de vierde generatie bij Soeterboek Schoenen. 

Ik zie de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet!

Tot ziens, Hans Soeterboek